Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

ΦΙΛΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ

Υπερφιλόδοξους εισπρακτικούς στόχους έθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2021.

Παρά το γεγονός ότι η πρωτοφανής συρρίκνωση που έχει προκαλέσει στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας μας η παρατεταμένη καραντίνα αναμένεται να οδηγήσει φέτος σε σημαντική πτώση κυρίως τις εισπράξεις από τον φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών – διά του αρμόδιου υφυπουργού Απόστολου Βεσυροπούλου – ανέβασε τον πήχη στον οποίο πρέπει να φθάσουν φέτος οι εισπράξεις από τις ΔΟΥ, τα Ελεγκτικά Κέντρα, τα Τελωνεία και τις λοιπές φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ σε επίπεδο υψηλότερο κατά 312 εκατομμύρια ευρώ από το ύψος των φορολογικών εσόδων που προβλέπει ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός.

Κι αυτό τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το κράτος, αυτή τη στιγμή, πορεύεται κάθε μήνα με ολοένα μειούμενα έσοδα και ολοένα αυξανόμενες δαπάνες κι ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021 που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο θεωρείται πλέον ουσιαστικά παρωχημένος…

Συγκεκριμένα, ο κ. Βεσυρόπουλος έθεσε ως βασικό εισπρακτικό στόχο για την ΑΑΔΕ τα φορολογικά έσοδα να φθάσουν φέτος τα 48,148 δισ. ευρώ, δηλαδή να αυξηθούν κατά 3,883 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τα φορολογικά έσοδα του 2020, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει για φέτος ότι τα φορολογικά έσοδα που θα εισπραχθούν θα είναι αυξημένα κατά 3,571 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2020 και ότι θα ανέλθουν σε 47,836 δισ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ