Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

«ΓΚΑΖΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ e-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Γκαζώνει τις μηχανές των e-πλειστηριασμών ο κρατικός φοροελεγκτικός μηχανισμός, προκειμένου να ασκηθεί η πίεση στους φορολογούμενους με χρέη στην εφορία, κυρίως όμως στους μεγαλοοφειλέτες, ώστε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Το ηλεκτρονικό σφυρί των πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη προς την εφορία ξαναχτύπησε στις 23 Μαρτίου 2022, με την ΑΑΔΕ να «ξεπαγώνει» μετά από αρκετό διάστημα τους πλειστηριασμούς ακινήτων, εντείνοντας με την κίνηση αυτή τις πιέσεις προς τους οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο.  Στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ αναρτήθηκαν άλλοι 12 πλειστηριασμοί που αφορούν ακίνητα μεγαλοοφειλετών της εφορίας με ημερομηνία πλειστηριασμού από τη σημερινή ημέρα, 18 Μαΐου, έως και τον προσεχή Οκτώβριο.
Παράλληλα με την επανεκκίνηση των πλειστηριασμών ανεβάζουν στροφές και οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, όσων οφειλετών αποφεύγουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς την εφορία. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο την 1η Ιανουαρίου 2022 ήταν 111,4 δισ. ευρώ, και από αυτά, το 35% είναι ηλικίας άνω των 11 ετών και το 68% άνω των 6 ετών. Την ίδια ώρα σε ρύθμιση είναι οφειλές ύψους μόλις 5,31 δισ. ευρώ, επί συνόλου χρεών ύψους 111,398 δισ. ευρώ.
(A.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ