Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

«ΚΟΚΤΕΙΛ» ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος, η ακρίβεια στο σύνολο αγαθών και υπηρεσιών και η άνοδος των επιτοκίων, που αυξάνει το κόστος δανεισμού, ασκούν ασφυκτική πίεση στο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών.
Αυτό το τριπλό κοκτέιλ ακρίβειας απειλεί να oδηγήσει στα πρόθυρα της φτώχειας χιλιάδες οικογένειες, oι οποίες πλέον δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους. Όπως εκτιμάται, τον φετινό χειμώνα χιλιάδες νοικοκυριά θα αναμετρηθούν με τα όρια των αντοχών τους, αφού το κόστος διαβίωσης εκτοξεύεται.
Στέγαση και βασικά είδη διατροφής συνεχίζουν το ράλι ανόδου, αποδεικνύοντας ότι η καθημερινότητα όχι μόνο για τα ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και για τη μεσαία τάξη είναι πλέον αγώνας επιβίωσης.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ αναμένεται να εξαγγείλει την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών με την παροχή έκτακτου επιδόματος και στήριξης από την ενεργειακή ακρίβεια, αλλά και ένα ευρύ πρόγραμμα εξασφάλισης φθηνής στέγης για πολίτες έως 40 ετών. Το στεγαστικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επιδότηση ενοικίου για νέα ζευγάρια, και την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, και κύριος φορέας υλοποίησης θα είναι ο ΟΑΕΔ.
(A.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ