Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ – Εκσυγχρονισμός και εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια των ΕΠΑΛ

Εκμεταλλευόμενοι την αργία της 28ης Οκτωβρίου, τα συνεργεία του αναδόχου του Δήμου Αρταίων προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες στην τοποθέτηση και αντικατάσταση νέου πίνακα μέσης τάσης και διακόπτη υψηλής τάσης.

Με τον νέο πίνακα θα υποστηριχθούν όλες οι σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα κτίρια του ΕΠΑΛ.

Με τον νέο πίνακα, βελτιώνεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, που εκτός από την ορθή και ασφαλή λειτουργία των σχολικών εγκαταστάσεων επιτυγχάνεται και εξοικονόμηση ενέργειας.

Παρών στις εργασίες και ο αντιδήμαρχος κ. Ευαγγέλου ο οποίος δήλωσε: «Υλοποιήσαμε ένα αίτημα των σχολικών μονάδων σε πολύ σύντομο διάστημα από την ημέρα που μας ανακοινώθηκε ως αίτημα. Πλέον, παρέχουμε εξοικονόμηση ενέργειας και το μείζον, που είναι η ασφάλεια».

Έργα ασφαλτόστρωσης

Εξάλλου, την Τοπική Κοινότητα Ανέζας επιστέφτηκε, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης μαζί με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης το έργου της ασφαλτόστρωσης κεντρικών οδών της Τοπικής Κοινότητας Ανέζας που υλοποίησε ο Δήμος Αρταίων.

Στην θετική εξέλιξη της υλοποίησης του έργου της ασφαλτόστρωσης 1,5 χιλ. του κεντρικού δρόμου της Ανέζας, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, συνέβαλαν  και ο πρώην Αντιδήμαρχος Αμβρακικού Κωνσταντίνος Μάρος και ο νυν Μιχάλης Κοτσαρίνης με τις συνεχείς οχλήσεις τους, για το καλό του τόπου τους.

Ένα έργο, απαραίτητο για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, που υλοποίησε ο Δήμος Αρταίων με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και με την συμβολή των Υφυπουργών κ. Καραγιάννη και κ. Στύλιου.

Ειδικότερα οι εργασίες αφορούσαν την αποκατάσταση κεντρικών δρόμων της Ανέζας  με νέα ασφαλτόστρωση, που εξαιτίας του έργου της αποχέτευσης είχαν προκληθεί φθορές.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, το επόμενο διάστημα ο Δήμος θα προχωρήσει σε έργα ασφαλτόστρωσης εσωτερικής οδοποιίας και σε άλλες κοινότητες, με την συνδρομή και του κυβερνητικού βουλευτή του νομού, κ. Στύλιου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ