Σεπ
26

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ - Βολές κατά της κυβέρνησης για το Γεφύρι της Πλάκας
Εκτύπωση

 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

 

Την άποψη πως ότι έγινε την περασμένη τετραετία για το γεφύρι, ήταν ουσιαστικά ενέργειες Φορέων εκτός κυβέρνησης και συγκεκριμένα της Περιφέρειας Ηπείρου που συντόνιζε προκαταρκτικές εργασίες, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που εκπόνησε ορισμένες μελέτες, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ουσιαστικά διά του Καθηγητή κ. Σμύρη και της τεχνικής εταιρείας Τέρνα η οποία συνέβαλε πρόδρομες εργασίες και ιδιωτών οι οποίοι προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν τις μελέτες αποκατάστασης του έργο, εξέφρασε ο πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Σταύρος Καλογιάννης.

 

Όπως επισημαίνει το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού έλαμψε διά της αδιαφορίας και απουσίας του από το έργο και μετά την εξέλιξη αυτή ο πρώην βουλευτής αναφέρει: «Το γεφύρι της Πλάκας συνεχίζει να παραμένει σωριασμένο. Είχα δηλώσει προ διετίας περίπου ότι επί των ημερών της σημερινής Κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ αποκλείεται να ξαναδούμε το γεφύρι όρθιο. Δυστυχώς για τον τόπο, για τα μνημεία και την ιστορία μας, επιβεβαιώνομαι.

Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν σήμερα, έδειξαν ότι είναι ανίκανοι να υλοποιήσουν ο,τιδήποτε μακρόπνοο. Αναλίσκονται σε ατέρμονες συζητήσεις, αναβάλουν τη λήψη αποφάσεων, ματαιώνουν προγραμματισμένα έργα, οπισθοδρομούν λόγω των ιδεοληπτικών τους αγκυλώσεων, αλλά συμμορφώνονται πλήρως με τις ατλαντικές επιταγές. Αυτοί που έταζαν «ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας» αδυνατούν να υλοποιήσουν ένα έργο-σύμβολο, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, μέσα σε μια τετραετία. Είναι δυνατό από αυτήν την Κυβέρνηση να περιμένουμε οι Ηπειρώτες ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Ε65, του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, της σύνδεσης Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα, προϋπολογισμού εκατοντάδων εκατ. ευρώ;».

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος