Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑΒ – Ελεγχόμενη, αλλά με αυξητικές τάσεις η διασπορά του ιού στα Γιάννενα

Ελεγχόμενη είναι, προς το παρόν, αν και παρουσιάζει αε αυξητικές τάσεις η κατάσταση με την πανδημία και τη διασπορά του ιού στην κοινότητα στην περιοχή των Ιωαννίνων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, που συνόδευσε τον Γεν. Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Κωτσιόπουλο στην διήμερη περιοδεία του στους υγειονομικούς σχηματισμούς της Ηπείρου.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Κωτσιόπουλος και ο κ. Παπαευσταθίου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία, αλλά όχι μόνον με αυτήν, με τον διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Μιχ. Τσοβίλη και με εργαζόμενους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαευσταθίου αναφέρθηκε στην επίσκεψη και στο σκοπό που αυτή υπηρετεί, σε επίπεδο ενημέρωσης της διοίκησης για την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή και για το πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν προ βλήματα που τυχόν υπάρχουν και διαπιστώνονται.

«Η περιοχή παρουσιάζει μία αυξητική τάση στα κρούσματα, αλλά προς το παρόν, αυτή είναι ελεγχόμενη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Όπως και στις υπόλοιπες συναντήσεις, έτσι και στο ΕΚΑΒ, η τοπική διοίκηση, και οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, που συμμετείχαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, έθεσαν ως μείζον ζήτημα και για το ΕΚΑΒ, τις αυξημένες διακομιδές από τη γειτονική Αλβανία μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς. Είναι μία πραγματικότητα άλλωστε, που εκτός από τη διάσταση που αναφέρεται στην αύξηση του αριθμού των νοσηλειών στα νοσοκομεία, δημιουργεί επιπρόσθετους κινδύνους για τα πληρώματα των ασθενοφόρων που κάνουν τις διακομιδές.

Ο κ. Παπαευσταθίου παραδέχθηκε πως το πρόβλημα υφίσταται και είναι οξυμένο, το διαχώρισε ωστόσο όπως και ο κ. Κωτσιόπουλος από την άποψη που διατυπώνεται γενικότερα, περί κλεισίματος των συνόρων και αναστολής των διακομιδών.

«Είναι ένα υπαρκτό και σύνθετο ζήτημα, το οποίο συζητήθηκε και με τον κ. δήμαρχο και τον κ. περιφερειάρχη, αλλά και με την τοπική διεύθυνση του ΕΚΑΒ. Αφορά έλληνες πολίτες της γειτονικής χώρας, ομογενείς που έχουν δικαίωμα νοσηλείας στην Ελλάδα και θα δούμε με ποιον τρόπο θα το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ