«ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» – Το βλέμμα στραμμένο στον οινοτουρισμό και την γαστρονομία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην πλατεία της Ζίτσας το Φεστιβάλ με τίτλο «Γαστρονομική Γέφυρα Ηπείρου», στο πλαίσιο του σχεδίου της διατοπικής συνεργασίας: «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ – Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμό» που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με 23 Αναπτυξιακές Εταιρίες στην Ελλάδα, στο Πρόγραμμα CLLD/Leader 2014-2020.

Το Φεστιβάλ προσέλκυσε δεκάδες επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από δημιουργικά πιάτα που ετοίμασαν σεφ από τοπικά προϊόντα, όπως μέλι, καπνιστή πέστροφα, τυριά, μανιτάρια και άλλα, πλαισιωμένα από κρασί, επίσης τοπικής παραγωγής, και κοκτέιλ, δημιουργώντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία για όλους τους παρευρισκόμενους.

Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, η εκπρόσωπος της «Ήπειρος ΑΕ» Κατερίνα Καρακώστα, παρουσίασε τους στόχους της διατοπικής συνεργασίας ενώ η εκπρόσωπος της αναδόχου διοργανώτριας εταιρείας Branding Greece, Έλσα Εξάρχου, μίλησε για την γαστρονομική παράδοση της περιοχής και την αναγκαιότητα διασύνδεσης των τοπικών παραγωγών με την τουριστική εμπειρία. Στους συμμετέχοντες τοπικούς παραγωγούς απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο προσφοράς.

Παράλληλα η «Ήπειρος Α.Ε.» πραγματοποίησε την Παρασκευή εκδήλωση – workshop για τον οινοτουρισμό με τίτλο «Μιλώντας για οινοτουριστικές εμπειρίες», στο πλαίσιο του σχεδίου της διατοπικής συνεργασίας: «Οργάνωση και προβολή οινοτουρισμού».

Το workshop, που αφορούσε επαγγελματίες της οινοποιίας, του τουρισμού, της εστίασης, του πρωτογενούς τομέα & μεταποίησης, πραγματοποιήθηκε διαδραστικά με αρχές βιώσιμης προσέγγισης & ανάπτυξης για το περιβάλλον και τον άνθρωπο σε φυσικό χώρο – αμπελώνα στην αμπελοοινική περιοχή της Zίτσας.

H εκπρόσωπος της ΟΤΔ της «Ήπειρος Α.Ε.» Κατερίνα Καρακώστα ανέλυσε τους στόχους της διατοπικής συνεργασίας ενώ η εκπρόσωπος της ανάδοχου εταιρείας Έλσα Εξάρχου, ανέπτυξε την σχέση μεταξύ των θεματικών μορφών τουρισμού και την αναγκαιότητα διασύνδεσής τους για την προώθηση οινοτουριστικών εμπειριών στην Ήπειρο. Το workshop έκλεισε με γευσιγνωσία ελληνικών ηπειρωτικών οίνων (Νομού Ιωάννινων & Θεσπρωτίας) μαζί με μαγειρική τοπικών συνοδευτικών εδεσμάτων από Ηπειρώτη Chef.