Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Ανοίγουν και πάλι τα γυμναστήρια των σχολείων

Μετά από πολλούς μήνες, έγινε τελικά γνωστή η επαναλειτουργία των σχολικών γυμναστηρίων που βρίσκονται στις σχολικές μονάδες και ανήκουν στην ευθύνη και αρμοδιότητα του δήμου Ιωαννιτών, κάτι που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή.
Έτσι, εντός των επόμενων ημερών, χιλιάδες αθλητές διαφόρων ηλικιών, που ανήκουν σε αθλητικά σωματεία και ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν, ωστόσο το αν αυτή η χρήση θα έχει μακρινό χρονικό ορίζοντα, είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας στη χώρα αλλά και στην περιοχή.
Άλλωστε και το 2020, αλλά περισσότερο το χειμώνα του 2021 με τα σχολικά γυμναστήρια και εν γένει τις αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι κλειστές το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα με την αθλητική δραστηριότητα και την ψυχαγωγία των παιδιών και όχι μόνο, αφού ανέστειλαν τη λειτουργία τους και Πολιτιστικοί Σύλλογοι που διατηρούν τμήματα χορού.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας Γ. Αϊβατίδης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του δήμου Ιωαννιτών, η οποία ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ στους διευθυντές των σχολικών μονάδων στη συνάντηση προ ημερών, τονίζοντας ωστόσο, πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως όμως και ο ορισμός από κάθε σωματείο ενός υγειονομικά υπεύθυνου.
Δικαίωμα χρήσης των σχολικών εγκαταστάσεων έχουν όλοι οι σύλλογοι και τα σωματεία που θα υποβάλλουν σχετικό αίτημα στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας αντίστοιχα, αφού η ΓΓΑ έδωσε παράταση μέχρι την άνοιξη του 2022 για την υποβολή των δικαιολογητικών ώστε να εγγραφούν και άλλα αθλητικά σωματεία στο μητρώο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ